Høsttur til Oktoberfest i München

Tur opplegget for høsten store tur til Oktoberfest i München begynner å ta form. Det tas forbehold om endringer underveis.

Det blir arrangert en ukes felles tur i forbindelse med dette. Det som presenteres her er «felles» opplegget, det er full mulighet til å bli med på hele eller deler av denne turen. Påmelding tar vi i forbindelse med vårmøtet 10/4 frist for påmelding settes til 1/5-13. Slik at det kan gjøres bestilling av overnattinger i god tid.

Dag 1  lørdag  21/9-13
Den «offisielle» turen starter med overnatting på hotel Helenenhof i Tietzow uten for Berlin. Her har vi vært flere ganger før. Vi møtes på dette hotellet i løpet av kvelden. Det blir ikke noen felles tur hjemmefra og hit, da det er såpass langt at det er mye raskere å reise på egenhånd for de som starter hjemme samme dag. Anbefalt reiserute for de som kjører hjemmefra er å kjøre til Gedser og ta ferje derfra til Rostock. Denne fergen går hver annen time, aktuelle avganger er 13:30,  15:30 eller 17:45 ankomst hotellet er ca 3 og en halv time etter ferje avgang. Avstanden fra Asker til Gedser er 78 mil via Øresundsbruen, regn med at denne turen tar ca 8 timer frammøte senest 15 min før avgang. Videre fra Rostock er det 19mil til hotellet, motorvei nesten helt fram så dette går fort.
For de som velger andre alternativer er ferje fra Oslo til Kiel en mulighet det 32 mil fra Kiel.  Ferje fra Oslo til København er også en mulighet det er ca 16 mil fra København til Gedser.

Her finner du veibeskrivelse for siste stykke til Helenenhof som PDF

 

Dag 2 søndag 22/9-13
Denne dagen kjører vi til Speigelau i Bayerisher Wald, på grensen mellom Tyskland og Tjekkia. Vi bor til hotel Waldfrieden. Det blir 3 overnattinger på dette hotellet, er drevet av en motorsyklist. Sjekk nettsiden, den er på tysk, så det er bare å ta fram gammel tysk kunnskap.
Avstanden fra Helenenhof er ca 58mil. 45 mil på motorvei og resten på små veier. Alternativer kan velges.

Rute Helenenhof til Waldfrieden

 

 Dag 3 og 4, mandag 23/9-13 og tirsdag 24/9-13
Disse dagene blir det dagsturer med utgangspunkt i hotellet vi bor på. Hotellverten har laget flere tur alternativer for dagsturer.
Turforslag 1, forslag 2, turforslag 3, turforslag 4

Dag 5, onsdag 25/9-13
Avreise til München, her skal vi bo på Seibel’s park hotel, hotellet ligger ca 10km vest for sentrum, i nærheten av Louis butikken vi har vært innom noen ganger før.  Avstanden fra Spigelau til hotellet i München er 20mil, det meste kan gjøres på motorvei. Vi bør være framme relativt tidlig slik at vi rekker å utforske byens fasiliteter.

Rute Waldfrieden til Munchen

Dag 6, torsdag 26/9-13
Dette er den store dagen hvor vi skal på Oktoberfest, vi har billetter i teltet til Hofbrauhaus. Vi skal være der kl 16. Før dette rekker vi en bytur eller et besøk på BMW museet, dette er nytt siden vi var i München sist.

 

Hofbrau bilde 1

Hofbrau bilde 2
Dag 7, fredag 27/9-13
Avreise fra Hotellet i München sånn etterhvert. I dag starter hjemturen, dagens etappe blir ca 40 mil målet for dagen er Landgasthof Porta, dette ligger ikke så langt fra Fulda. Det blir en blanding av motorvei og småveier denne dagen.

Kart_Siebels_Porta

Dag 8, Lørdag 28/9-13
Dette blir siste dag med fellestur, dag går turen for det meste via små veier gjennom Röhn, Thüringerwald og Harz områdene til vi ender opp på Acht Linden Hotel, Egestorf, rett syd for Hamburg. Denne dagen blir det en del kjøring på småveier som er ypperlige for motorsykkel kjøring. ca 43mil. Avsluttingen blir på motorvei.

Rute Rohn til Egestorf

 

Dag 9, søndag 29/9-13
Fellesturen avsluttes her. Hjemreisen blir på egenhånd. Avstand hjem 99 mil. Eller 15 mil til Kiel for de som foretrekker denne veien hjem.

 

Vis kartet i google maps

 

Legg igjen en kommentar