Av Harald Sole (i 2009 når klubben var 30 år)


Starten
(stiftet 12. september 1979)

På 70-tallet var det et voksende MC miljø i Asker og vi mente vi burde ha en egen klubb og det startet som i de fleste klubber med noen ildsjeler (snittalderen den gang var rundt 20 år). Flere av oss var i den tiden medlemmer av Drammen MCTC.

To av oss som fortsatt er medlemmer Tor Høgberget og Harald Sole var blant disse ildsjelene og vi hadde i 1979 ett par møter hvor ideen om egen klubb og klubbens navn ble diskutert, men det var først på Troll Rally siste helgen i august 1979 det ble fart på sakene.

Allerede i 1980 var vi over 50 medlemmer og gjennom hele 80-tallet lå vi på 50-60 medlemmer. Siden begynnelsen av 90-tallet har vi ligget på mellom 80-100 medlemmer. Ifølge ”Treffboka” (2005) som omtaler 500 norske klubber er vi blant de 20 største klubbene i Norge, og det er kun ca 40 av disse som er eldre enn oss.

Snittalderen på klubbens medlemmer i dag er drøye 44 år.

Treff og turkjøring

Dette har vært og er vel noe av basisen for klubbens eksistens opp igjennom alle år.

Det er nok ikke mange MC-arrangementer som ikke har hatt besøk av ett medlem fra Asker MC. Alt fra de minste treff i Norge til de største i utlandet som Daytona Bikeweek i USA, Isle of Man TT, Madonna treff i Italia og FIM-Rally rundt om i hele Europa.

Høyfartstouring i landet med fri fart og noen runder på Nürburgring, verdens fineste MC vei/bane har også vært populært i Asker MC.

Påsketurer til Danmark i snøføyka og vintertreff i Norge har også blitt frekventert av klubbens medlemmer.

Kveldsturer til Tyrigrava og dagsturer på 17. mai og andre MC vennlige dager som til Kråkeracet i Moss 1.mai har det også vært mange av opp igjennom årene.

I 2004 tok medlemmer av klubben både 1 og 2 plass i Norges første Camel Trophy løp.


Dalen

Den viktigste turen for klubbens del er nok den årlige klubbturen til Dalen i Telemark som har samlet 30-40 stk hvert år i all slags vær i siden 1980.


FIM Rally

FIM Rally er nok det aller største hvis vi måler i bruk av ferietid, penger og planlegging. Klubben har vært representert på FIM Rally over 20 ganger og har tatt premie for Norges største klubb hele 9 ganger. Dette resulterte i at vi var/er den klubben i Norge med flest Meritum medlemmer og rangerer vel fortsatt som en av de store FIM klubbene i Norge.


Klubbhuset

Egent klubbhus var ett mål fra dag en.
Vårt første klubbhus fikk vi i september 1983. Huset var egentlig et uthus uten verken isolasjon eller innlagt vann, men etter mye dugnadsinntas vinteren 83-84 ble det et riktig trivelig hus i 11 år,

16. august 1994 brant vårt gamle trivelige klubbhus ned og mange var redde for at dette var klubbens død. Men ved hjelp av pågangsmot, forsikringspenger, stor dugnadsinnsats og en velvillighet fra bygningsetaten i Asker kommune var nytt hus med tak på, oppe innen snøen kom samme høst. Vi brukte vinteren til det innvendige og 1. mars 1995 var det offisiell åpning med daværende ordfører.

I tillegg til å treffes to ganger i uka for å skravle, er det ofte folk på huset for å vaske eller mekke litt på sykkelen. Over 35 stk har nøkkel til klubbhuset og i vinterhalvåret har disse ansvar for hver sin lørdagscafe og vask av huset.

Ellers har vi utvidet cafearrangementer en gang pr mnd, og en 2-3 fester i løpet av vinteren. Så det er ofte liv på klubbhuset.


Vårt forhold til Asker kommune og nærmiljøet

Helt fra starten har vi hatt ett godt forhold til kommunen, de første årene var vi meget bevisste på å vise oss frem og hadde i mange år stand på Askerdagene for å markedsføre klubben. I mange år hadde vi også en årlig tur med de kommunale ungdomsklubbene. Alle ungdommer som ønska det, fikk sitte bakpå med en stor MC og en prat med en ”motorsyklist”. Turen gikk som oftest utover Hurumlandet med ferja over til Drøbak og Oslo-hjem. Vi var også flinke til å tipse budstikka når vi gjorde slike ting, og fikk mange positive oppslag i lokalavisa.


Vårt forhold til NMCU

Klubben har hele tiden vært kollektivt med i NMCU.

To av klubbens medlemmer har hatt verv i sentralstyret.

Klubbens medlemmer har ellers hatt diverse verv i NMCU sine ulike komiteer som treff og tur komité, kretsstyret, valgkomiteen, FIM-Meritum og innehatt vervet som Norsk juryrepresentant på FIM-Rally.


Vårt forhold til NMF

I 1993 meldte vi oss inn i NMF da mange hadde interesse for motorsport og for at klubbens medlemmer skulle kunne ha lisens og kunne kjøre løp i klubbens navn.

Det startet med Roadracing og på det meste hadde vi 4 førere og 20 tilskuere fra klubben på et løp på Vålerbanen i 1994.

Over 20 av klubbens medlemmer har tatt debutantkurs for Roadracing.

Det har også vært aktive førere som har kjørt både Cross og Enduro løp i klubbens navn og flere har kjørt det kjente Gotland Grand National.

Klubben har t.o.m. stilt lag på ett cross løp.

I 2007 meldte vi oss ut av NMF da ingen lenger ønsker å kjøre løp i klubbens navn.

Vårtreff

Klubben har arrangert 15. stk Vårtreff på Sjøstrand i Asker i perioden 1980 – 1994. Et arrangement som samlet mellom 100-300 betalende hvert år. Siste året var vi 40 stk fra klubben som jobbet på treffet og det ble lagt ned en betydelig dugnadsinnsats av klubbens medlemmer disse årene som også har lagt grunnlaget for klubbens økonomi i dag.

1995 var vi medarrangør for CBX Eurorally på MAX kro i Jondalen (Kongsberg)

Swap Meet

I 1997 prøvde vi oss med ett ”en dags” arrangement på klubbhuset som vårt bidrag til MC kollektivet. En mellomting mellom å arrangere treff eller ingenting.


Asker Runden

Flere ganger på 80 tallet arrangerte vi på høsten rebusløp som var annonsert i treffkalenderen, med Kråkeracet til Moss MC som modell.


MC Utstillinger

Fire ganger fra 1981-1984 arrangerte vi MC utstilling i Bondihallen med sykler fra Oslo’s store MC forretninger. Det samlet en del mennesker til den tiden å være.

Legg igjen en kommentar